sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Terveisiä Latviasta!

Riian baletin Joutsenlampi. Kuva täältä

Tuli tehtyä pieni syksyretki Latviaan. En ollut kyseisessä maassa aiemmin käynyt, joten oli ihan kiinnostavaa lähteä matkaan. En ehtinyt oikein perehtymään maahaan tai kaupunkiin sen enempää, vaan ajattelin lähinnä, että tutkisin turistioppaita sitten paikan päällä. Kun viimein saavuimme perille, oli erittäin positiivinen yllätys nähdä hotellin ikkunasta kansallisooppera! Kipaisin täpinässä lippumyymälään, joka sijaitsi oopperan yhteydessä. Jouduin kuitenkin pettymään, sillä juuri niinä päivinä joina Riikassa viivyin, ei ollut tarjolla muuta kuin oopperoita. Edellisenä iltana olisi ollut Joutsenlampi ja lähtöpäiväni taas Giselle. Kumpaakaan en siis ehtinyt näkemään. Kävimme lopulta katsomassa Sevillan parturin. Ihan hieno kokemus sekin oli, vaikka vähän harmittikin edelleen se, että balettiin en päässyt. Liputkin olivat niin halvat!
  Muuta balettin liittyvää matkalla oli yksi tanssikauppa, jossa käväisin. Hintataso oli noin puolet halvempi kuin Suomessa. Ostin yhdet mustat säärystimet sekä Grishkon pehmeät tossu (jotka harmillisesti osoittautuivatkin liian pieniksi!). Tossut maksoivat muistaakseni seitsemän latia eli noin reilun yhdeksän euroa. Pääsin myös kokeilemaan Grishkojen lisäksi muitakin Venäjällä tehtyjä kärkitossuja. En muista enää merkkien nimiä, sillä ne olivat aivan vieraita. Harmillista, että en löytänyt jalalleni sopivia malleja kärkkäreistä, sillä ne olisivat maksaneet vain noin 20e. Nuo Grishkot tuntuivat muuten paljon paremmilta jalassa kuin omat Blochin tossuni. Pääsin niillä heti paljon paremmin kärjen päälle. Mistähän se johtuu? Pitäisi Suomessakin käydä, jossain liikkeessä, jossa olisi mahdollisuus sovitella Grishkoja. Harmi vain, että ne ovat täällä yli puolet kalliimpia kuin esimerkiksi Latviassa. Te, jotka kyseistä tossumerkkiä käytätte, mitäs olette siitä pitäneet?

Toinenkin tanssikauppa olisi kävelymatkan päästä hotelliltame löytynyt, mutta siellä en ehtinyt kuitenkaan käymään. Laitan tähän molempien kauppojen nimet osoitteet siltä varalta, että joskus siellä päin maailmaa liikutte ja haluatte mennä käväisemään.

Jiss Baletam
Stabu 31

Aplis
Eksporta 6

Tässä vielä linkki Hesarin artikkeliin, jossa ylistetään Latvian balettia sekä erityisesti loistatason Joutsenlampea. Harmi, että jäi näkemättä!

4 kommenttia:

 1. Kyselit noista Grishkon tossuista. Mulla on itellä ollut yhdet Grishkon 2007-tossut. Ne oli alussa huomattavasti paremmat kuin Blochin, muotoutuivat hyvin jalan malliin ja sain ite ainakin shankin helpommin murrettua kannan alta kuin mitä Blochissa, mutta puolivarpaille pääsy vaati alussa aika paljon voimaa ja tietoista ajattelua. Tuntui aika hassulta kun Blochin tossut saa alusta asti helposti demiin.. Ja Grishkoissa huomasin sen mitä lähes kaikki niitä käyttävät/käyttäneet on sanoneet: tossu pehmenee hitaasti (puolivarvas asento varsinkin) ja tossut on ''parhaimmillaan'' (omalle jalalle hyvä pehmeys shankissa ja boxissa) vain vähän aikaan jonka jälkeen shankki murtuu todella nopeasti ja mulla ainaki shank ''katkesi'' ihan keskeltä.. Eli puolensa ja puolensa, mutta itse tykkään Blochista enemmän koska vaikka se muotoutuu hitaammin, se pysyy ihanteellisena kauamman ja muutenkin tossut kestää pidemmän aikaa.. :)
  E

  VastaaPoista
 2. No.. Muuten mun Grishkot ovat ovat olleet ihan hyvät, mutta ne pehmenee kamalan hitaasti. En pääse vieläkään kunnolla puolivarpaille vaikka oon käyttänyt ja pehmittänyt niitä jo yli vuoden..

  VastaaPoista
 3. Blochin tossut on ollut mulle ihan liian pehmeitä, itselläni on tällä hetkellä Grishkon 2007 malli. Ihan hyvät mulla kyllä pehmeni aika nopeasti vaikka pohja on H. Mulle noi on ollu hyvät tossut mutta esimerkiksi opettajani jaksaa aina muistuttaa että Grishkon tai Blochin tossuja ei kannata ostaa, syytä en tiedä / muista mutta kaipa se riippuu käyttäjästä, Millaiset tossut ostaa ja mitkä tuntuu hyviltä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos teille, jotka kommentoitte Grishkoja. Yhteenvetona teidän kommenteistanne voisi siis kai sanoa, että pohjan pehmittäminen on hankalahkoa ja tossun ihanteellinen olomuoto säilyy vain hetkisen. Näistä jutuista huolimatta tuntuu, että Grishko on kuitenkin tossuna kovin suosittu. Että vannoutuneita käyttäjiäkin sitten varmasti löytyy:). Minun opettajani suosii myös Grishkoja. Katselin, kun hän pehmitti uusia tossuja nuoremmille tytöille ja näytti kovin hurjalta, kun hän väänsi tossun ihan kaksinkerroin. En tiedä kestäisivätkö omat Blochini samanlaista käsittelyä. Ainakaan en itse uskaltaisi kokeilla!

  Sade, aika jännä juttu tuo, että opettajasi ei tykkää Grishkoista tai Blochista. Mitä tossumerkkiä hän sitten suosittelee?

  VastaaPoista