perjantai 7. lokakuuta 2011

Pointepointe!


Ajattelin vähän kirjoitella kolmisen viikkoa sitten aloittamasta kärkitreenistä. Olen viimeinkin saanut tossut ajettua suurin piirtein sisään. Pohjat ovat pehmenneet ihan kivasti ja tossut tuntuvat ihan hyviltä. Tai en ainakaan paremmasta tiedä, kun nämä ovat ensimmäiseni. Rakkoja ei ole tullut ollenkaan ja vaikka harjoittelimme aika kauan sarjaa keskilattialla, ei varpaissa tuntunut yhtään pahalta. Tossut ovat ehkä aivan pikkuisen liian leveät, mutta olen tukkinut lampaanvillaa tossut täyteen ja se tuntuukin auttavan ihan hyvin. Vasemman tossun pohja taipuu hieman sivuun edelleen, mutta senkin kanssa olen pärjännyt. Polvien suoristamista ihan suoriksi treenaan yhä, mutta parempaan suuntaan olen koko ajan menossa. Boksin yli pääseminen tuntuu vieläkin aika haasteelliselta. Miksi kärjillä treenaamisen pitää olla niin vaikeaa?

Tällä hetkellä harjoittelen tiistain molemmilla tunneille kärjillä eli perus5- tunnilla noin 20-30min sekä perus3 -tunnilla noin 15 minuuttia. Perus kolmosen treenaus on ihan alkeista lähtevää. Siis noustaan releveehen plien kanssa ja ilman. Ja lähinnä se on sellaista tossujen pehmittelyä. Perus vitosella treeni onkin jo vähän kovempaa ja teenkin suurimman osan jutuista vielä tangolla. Adagion teimme myös kärkitossuilla ja se oli aivan ihana! Ope oli valinnut todella kauniin musiikin ja kaiken lisäksi sarjassa oli vapaat laskut.

 Noiden tiistain tuntien lisäksi harjoittelen keskiviikkoisin kärkitossuilla joka toinen viikko 30 minuuttia. Muut ovat harjoitelleet kärjillä noin vuoden, joten tälläkin tunnilla harjoitellaan jo vähän vauhdikkaammin. Ihmeen hyvin olen pysynyt perässä, vaikka tunnin jälkeen nilkat ovatkin todella väsyneet.

Kärkitossuilla harjoitteleminen on ehtinyt muuttunua jo aika arkipäiväiseksi asiaksi. Pointetunnit eivät olekaan enää ihan NIIN ihmeellisiä kuin alussa ne olivat;). Olisi mukavaa päästä harjoittelemaan kärjillä enemmänkin ja itse asiassa minulla olisikin tähän tilaisuus periaatteessa tarjolla.

Tänään olisi jazz- ja balettitunti tiedossa. Jazzissa teemme aivan ihanaa lyyristä sarjaa Evanescencen lauluun My immortal. Sarjassa ihaninta on se, että liikkeet ovat todella hitaita ja niissä korostuu erityisesti liikkeen venyvuus, kasvattiminen sekä jatkuvuus. Balettitunnista sanon vain sen verran, että toivottavasti grand jeteni sujuvat edes hiukan paremmin kuin viime viikolla..

2 kommenttia:

  1. Henkiökohtaisesti pidän tekniikkaa tärkeämpänä. Jotta voi tanssia hyvin (varsinkin kärjillä) on tosi tärkeetä että hallitsee tekniikan hyvin, myös loukkaantumiset välttää paremmin.. =))

    VastaaPoista
  2. Olen aivan samaa mieltä kanssasi, Sade!
    Siksipä joka lauantai olenkin tuolla helpommalla tunnilla tunnollisesti käynyt. Hyvä pointti muuten tuo, että loukkaantumisriskikin pienenee, kun perusteet on paremmin hallussa. Aivan tottahan se nimittäin on.

    VastaaPoista