keskiviikko 26. lokakuuta 2011

LattiatankoOnkos lattiatanko (floor barre) teille tuttu juttu? Lattiatangolla tarkoitetaan siis lattiatasossa tehtäviä baletinomaisia harjoituksia ja sen tarkoituksena on esimerkiksi vahvistaa, venyttää ja lisätä nivelten liikkuvuutta. Liikkeet tulevat sulavimmiksi ja metodin avulla saa hiottua erityisesti jalkatekniikkaa. Lattiatankoa on kehuttu myös hyväksi avuksi kuntoutukseen loukkaantumisen jälkeen. Olettekos koskaan kokeilleet? Olen ymmärtänyt, että jotkut tanssikoulut tarjoavat ihan erikseen omia lattiatankotunteja. 
    Meidän tanssikoulussamme kyseisiä tunteja ei ole tarjolla, mutta yksi baletinopettajistani on todella innostunut aiheesta ja onkin käynyt erilaisia kursseja siihen liittyen. Hän teettää meille ajoittain erilaisia lattiatankoharjoituksia ihan perustunnin aikana. Saatamme tehdä esimerkiksi grand batmanit ja developet lattiatasossa. En tiedä miksi, mutta alussa vihasin lattiatankoa yli kaiken. Oli jotenkin ärsyttävää heitellä jalkaa kattoa kohti selällä maaten. Sitten hiljalleen aloin ymmärtämään, kuinka hyödyllinen metodi oikeasti on. Esimerkiksi developen liikeradat oppii todella selvästi, kun niitä tehdään lattiatasolla. Eikä nivelten vahvistuminen, venyminen sekä liikkuvuuden lisääntyminen ole ihan pahoja juttuja nekään ;). En vieläkään erityisesti pidä lattiatangosta, mutta nyt kun olen ymmärtänyt sen hyödyllisyyden, osaan suhtautua siihen paremmin.

Alussa on pari videota aiheesta, joista ensimmäisessä selitetään todella hyvin, mistä lattiatangossa on kyse. Toinen video on käytännönläheisempi ja kuvattu tunnilta, jossa metodi on käytössä.

Olettekos te kokeilleet/olleet lattiatankotunneilla? Mitäs pidätte? 

4 kommenttia:

 1. En oo päässyt tutustumaan lattiatankotunteihin, mutta haluaisin! Harmi vaan, niitä ei mun kotikaupungissa ole tarjolla.

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihan kokeilun arvoista hommaa! :) En tiedä, miten paljon ulkoimailla tuota lattiatankoa käytetään, mutta tuntuu, että Suomessa se on aika vähän käytetty metodi vielä. Ja varmaan aika pääkaupunkiseudulle keskittnyttä myöskin. Voipi olla, että tulevaisuudessa siitä innostutaan vieläkin enemmän.

  VastaaPoista
 3. mekin tehdään noita aina sillon tällön perustunneilla. tosi hyödyllistä treeniä, ja rankkaa! ensimmäisen vuoden ajan kun alettiin noita tekemään vihasin myös minä noita. Tuntui turhalta ja liian rankalta. En vieläkään pidä tuota lemppari treeninä, mutta hyötyä siitä on, huomaa jo tangossa miten linjat muuttunu täsmällisemmiksi ja jännittää luonnollisemmin vatsaa ja selkääkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin hiljalleen oon alkanut tykästymään lattiatankoon. Ja varsinkin silloin kun sitä ei treenata liikaa vaan sopivissa määrin. Samoin mullakaan ei se vielä ole lemppareiden listalla, mutta oot tosi oikeassa siinä että hyödyllistä treeniähän se on! :)

   Poista