perjantai 23. syyskuuta 2011

Tossujen paikkailua osa 2

Kuva täältä

Tein jo aimmin postauksen tossujen paikkaamisesta (löytyy täältä) ja silloin hoidin homman perinteisesti neulalla ja langalla. Kun tossuun taas pian ilmestyi uusi reikä, päätin kokeilla uutta tapaa eli paikkausta teippiä käyttäen. Marssin siis apteekkiin ja ostin yhden rullan kangasteippiä. Välihuomautuksena, että sama teippi on muuten toiminut hyvin myös yksittäisten varpaiden teippaamisessa kärkitossuja varten (opettaja käski kokeilemaan keskiviikkona). Koska tossussani oli jo iso reikä valmiina, teippasin ensin sisäpuolelta reiän umpeen ja sitten laitoin teippiä vielä ulkopuolellekin, niin että sain liimakohdan peitettyä. Oli ihan nopeaa ja kätevää! Käytössä huomasin kuitenkin, että teipistä irtosi liimaa inhottavasti sukkiksiin. Tämä konsti toimii siis parhaiten luultavasti silloin, jos ei käytä sukkiksia vaan esimerkiksi legginsejä. 

Nyt pitäisi kyllä jo saada uudet tossut tilalle, sillä molemmat omistamani tossut ovat aivan kauheassa kunnossa. Niissä on nimittäin niin paljon isoja reikiä, että pitäisi koko tossu teipata, jos haluaisi saada niistä vielä käyttökelpoiset!

Kuinka kauan teidän tossunne kestävät käytössä? Paikkailetteko niitä jotenkin?

2 kommenttia:

  1. Mun tossut kestää yleensä noin vuoden kaks niin että ne on siinä kunnossa että niillä voi vielä esiintyä. Nyt mulla on yhet reikäsemmät ja vanhemmat treeni tossuina ja sitten toiset ehjemmät joilla treenaan harvemmin. =))

    VastaaPoista
  2. Sade, sulla on kyllä tosi järkevä systeemi noitten tossujen kanssa. Olis ihan hyvä juttu kuluttaa yksiä ja säästellä toisia. Nimittäin vähän ehjempien tossujen omistaminenkin voisi olla kaiken varalta ihan suositeltavaa! Uudet tossut ovat vain niin ihanat, että ei niitä meinaa malttaa säästellä.. :D

    VastaaPoista