tiistai 6. syyskuuta 2011

Tossuja ja vielä lisää tossuja!


Kuvassa siis kärkitossuni, joihin olen jopa jaksanut ommella jo nauhat paikoilleen. En yleensä pidä mistään ompelujutuista, mutta pakko myöntää, että hyvillä ohjeilla tuo ompelusessio sujui aika kivuttomasti (täältä todella selkeät ompeluohjeet). Tossut ovat siis malliltaan Blochin Suprima ja kokona minulla on 6 B. Malli ei vieläkään ole tarpeeksi kapea ja toinen tossu on selvästi vielä vähän toista leveämpi (sen näkee ihan silmämääräisesti arvioitunakin!). Mutta ajattelin nyt vain kehitellä omat tehokkaat toppaukset. Joku neuvoi kiertämään tiskirättiä/sideharsoa/lampaanvillaa päkiän ympärille. Tiskirättiä jo kokeilinkin ja se toimi ihan hyvin. Kun päkiän kohdalla on enemmän tavaraa, (olkoon sitten tiskirättejä tai lampaanvillaa;) niin jalka ei pääse niin helposti luiskahtamaan kärkeen. Mutta eiköhän näillä tossuilla päästä hyvin alkuun. Nämähän ovat vasta ensimmäiseni, joten täydellisen parin etsintä saa jatkua vielä tulevaisuudessa!

Bloch Proform
Ajattelin tässä samassa postauksessa esitellä myös käytössä olevat pehmeät tossuni. Niistä on    aikasemmin vain vilahdellut kuvia eri
 postauksissa. Tässä siis syvempi katsaus niihin. Etsin kuvat googlesta, koska omani ovat jo niin kauheassa kunnossa, että ne eivät enää ole oikein julkaisukelpoista materiaalia;). Eli käytössä minulla on ollut kahta mallia, jotka molemmat ovat Blochin. Aluksi käytin Pro archia ja sitten laajensin tossukokemustani myös Proformiin. Molemmat tossut ovat minulla koossa 5,5 B ja istuvat aivan täydellisesti! En oikein osaa sanoa kumpi malli on parempi. Aina kun laitan Pro archit jalkaan ajattelen, että nämä ovat ne The tossut. Toisaalta käyttäessäni Proformia ajattelen aivan samoin. Proform on malliltaan paljon tukevampi ja sijoittuu ehkä perinteisempään tossukategoriaan. Pro archit ovat taas todella kevyet ja ilmavat. Niillä tanssiessa usein unohtaa, että jalassa edes on tossut. Osittain se voi johtua pohjassa olevasta hengittävästä verkosta.

Bloch Pro Arch
Bloch Elastoplit
 
 Viimeksi, kun kävin ostamassa uusia pehmeitä tossuja, myyjä halusi minun kokeilevan myös Blochin Elastoplit mallin. Siis tossun, jonka pohjan keskiosassa on kankaan sijasta kuminauhat. Tossu tuntui ihmeen hyvältä jalassa, mutta olen sen verran ennakkoluuloinen, että pidättäydyin perinteisimmissä malleissa. Kuulemma kaikki kyseisillä tossuilla tanssineet ovat aivan ihastuneita malliin. Hyvin paljon mahdollista! Onko teistä kukaan käyttänyt kyseistä tossua? Millainen tossu on ollut käytössä? 

Mistä tossumallista te pidätte/ette pidä? Miksi? :)

4 kommenttia:

 1. Minulla on käytössä Blochin Elastosplit-tossut. Ne tuntuvat todella ihanilta jalassa, aivan kuin niitä ei olisikaan. Jotenkin minulle on kuitenkin tullut tunne, että toisilla tossuilla (joissa keskiosa on kangasta) tasapaino voisi olla parempi. Aion huomenna kokeilla balettitunnilla vanhempia tossujani uudestaan, mutta voi olla, että vain kuvittelen asian.

  VastaaPoista
 2. Amanda, kiva että oot tykänny Elastoplit-tossuista. Eilen balettitunnilla yhdellä tytöllä näin sellaiset ja ne näyttivätkin todella hyvältä! Pitäisi itsekin uskaltautua kokeilemaan. Onko tossu kestävän oloinen?

  Kyllä uskon, että tuo tasapaino puolivarpailla voi onnistua paremmin tai huonommin tossusta riippuen. Opettajani mukaan tukevuuteen puolivarpailla voi vaikuttaa esimerkiksi se, miten kapea/leveä nahkapala tossussa varpaiden alla on. Toinen tasapainoon vaikuttava asia on se, että litistyvätkö varpaat tossussa vai pysyvätkö ne suorassa. Eli siis miten hyvin jalka pystyy juurtumaan maahan. Kerran, kun yksi oppilas ei saanut tasapainoa pysymään millään, opettaja pyysi häntä ottamaan tossut pois ja vaihtamaa sukat tilalle. Oppilas tasapainotteli tämän jälkeen kuin unelma! Tossut olivat siis liian pienet/kapeat kärjestä.

  Tulipas minulla taas sekava kommentti. Mutta toivottavasti pystyit lukemaan rivien välistä pointin, eli sen, että tossut voivat kyllä vaikuttaa tasapainoon puolivarpailla:).

  VastaaPoista
 3. Mulla on myös noi Suprimat :) Tykkään muuten ihan tosi kovasti, mutta se platform (kärki) on sen verran pienempi alaltaan, että menee vielä jonkun aikaa tottuessa. Toiset joita käytän on Capezion Glissét, joissa on leveähkö kärki. Ne on muuten taas ihanat, mutta boksi on vähän liian korkea, puolivarpailla on hankalaa olla (painaa niin paljon jalkapöytää). Jos olis noiden kahden tossumallin täydellinen sekoitus, se vois olla mun juttu :D

  Pehmeitä tossuja mulla on kans parit erilaiset. Eniten tykkään Sanshan Pro-mallista, istuu "kuin hansikas" :) Oli ensin mustana, mutta ne on vähän liian isot (käytän silloin tällöin). Nykyään on puuterinvärisenä ja sopivat. Toinen malli on myös Sanshan, mutta Silhouette. Voi olla, että tarvisin puolikasta isomman koon, mutta ei niitä taida olla kun kokonaisilla numeroilla... Tampereelta ostin joskus löytökorista Capezion Julietet (vai Julia? En muista :D), jotka on muuten ihanat (jalkapohjan alla ei ollenkaan saumaa!), mutta jalkapöydän ympäriltä vähän ehkä turhan kapea malli mulle, vaikka kapea jalka noin muuten onkin.

  Ai joo, sit on vielä Blochin Prolitet kanvas-versiona, mutta vähän liian isot. Varatossuina siis :)

  VastaaPoista
 4. iepukka:
  On kyllä totta, että tuon Supriman kärki on tosi kapea! Se näyttääkin vähän hassulta, kun on niin pikkunen :D. Itse en ole päässyt vielä kokeilemaan muita kuin Blochin tossuja ja yhtä Sanshan paria, mutta mallista ja koosta ei ole mitään tieto, koska myyjä ei tiennyt kärkitossuista yhtään mitään! Mutta kun pääsen toiseen kaupunkiin vierailemaan, niin haluaisin sovittaa ainakin Grishkoja.

  Oot aika montaa tossumallia ehtinyt jo kokeilla. Onko löytynyt sitä ehdotonta lempparia? Haluaisin päästä pehmeistä tossuista kokeilemaan tuota Sanshan pro-mallia. Se on varmaan käytetyin tossumalli tanssiopistollani Blochin lisäksi. Olisi kiva tietää, onko tossu oikeasti nimensä veroinen! ;)

  VastaaPoista