sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Iloista irlantilaista

Kuva täältä
Kävin elämäni ensimmäisellä irlantilaisen tanssin tunnilla ja se oli huippu hauskaa! Muut tunnilla olijat hallitsivat jo perusaskeleet (päässäni kaikuu vieläkin point and back, point and back..) ja opettaja vetikin tunnin sarjoja aika vauhdilla. Hän ei esimerkiksi enää näyttänyt, kuinka askeleen kuuluu mennä, vaan hihkaisi vain jonkin liikkeen nimen ja pamautti musiikin soimaan. Itse katselin muilta ja pysyin ihmeen hyvin perässä. Luultavasti siksi, että käsillä ei tehty yhtään mitään, vaan ne roikkuivat vapaasti sivulla. Ei siis tullut koordinaatio-ongelmia, jotka minulla ovat lähes suurin ongelma tanssiessa, heh. Tunnin lopuksi tanssimme vielä sarjaa, jonka muut osasivat jo täysin. Olivat nimittäin ehtineet hioa sitä neljän viikon ajan. Minä sijoittauduin takariviin ja lunttasin taas muilta. Nappasin sarjan ihmeen hyvin ja opettaja kiittelikin siitä tunnin jälkeen. Jee! Vielä, kun oppisi termistönkin, niin juttu vähän helpottuisi.
  Muuten ilmapiiri, opettaja ja tansikaverit olivat huippumukavia. Kaikki olivat jotenkin iloisia ja pitivät hauskaa. Siis nauttivat tanssimisesta! En koskaan aikaisemmin ole ollut tanssitunnilla, jossa oppilaat naureskelevat ja juttelevat keskenään, mutta silti myös työskentelevät motivoituneesti koko ajan. Tai oikeastaan en ole koskaan ollut tunnilla, jossa saisi nauraa tai puhua. Tunnilla ei myöskään ollut useilla balettitunneillani ilmenevää vertailua ja suorituspaineita, vaan kaikki tekivät vain parhaansa ja se tuntui riittävän. Tämä irkkutunti toi siis kaivattua vaihtelua. Suosittelen muillekin lämpimästi!

Eilisen kahden baletin (60min+75min) ja yhden irkkutunnin (60min) jälkeen lihakset sanoivat auts. Vietin tanssiopistolla yhteensä neljä tuntia ja olin todella väsynyt päästessäni viimein kotiin. Raahauduin vain suihkun kautta sohvalle makaamaan ja nostin jalat kattoa kohti. Tänään taitaa olla siis lepopäivän paikka.

Oletteko te koskaan kokeilleet, tanssineet tai olleet katsomassa irlantilaista tanssia? Mitäs pidätte?

3 kommenttia:

 1. Tanssikoulullamme on mahdollisuus irkkutanssiin, joten aina näytöksissä huokailen ihastuksissani kuinka taitavaa jalkatekniikkaa siinä onkaan :)

  VastaaPoista
 2. Olen nähnyt irkkutanssia muutaman kerran. Jalkatyöskentely on upean näköistä, kun on osaavia tanssijoita lavalla. Mahtaa olla rankka laji, kun koko ajan hypitään. :)

  VastaaPoista
 3. Olen aivan samaa mieltä, että osaavien tanssijoiden irlantilaisen tanssin jalkatyöskentely näyttää aivan upealta! Iloiset ja reippaat musiikit antavat vielä oman säväyksen esityksille.
  Hyppimisen lisäksi lajin rankaksi tuntui tekevän (yhden tunnin kokemukseni perusteella :D) myös se, että ollaan lähes koko ajan releveessä. Hyvää oheistreeniä baletille siis!:)

  VastaaPoista