lauantai 24. syyskuuta 2011

Balettisynttärit!


Nyt on ehtinyt kertyä tasan vuosi siitä, kun pitkänpitkän tauon jälkeen astelin uudelleen balettitunneille! Olin aivan valtavan innoissani. Baletti oli juuri sitä, mitä muistelinin sen olevan ja ihmeellisen paljon ala-aste aikaisilta balettitunneilta oli juttuja jäänyt mieleen. Esimerkiksi perusasennot,aukikierto, pliet ja tendut löytyivät ilman minkäänlaisia ongelmia. Ekan tunnin jälkeen paikat olivat kipeinä ja muistan kuinka esimerkiksi grand batmanit tuntuivat todella raskailta ja haastavilta. Nyt ne ovat melkeinpä lempijuttuni tankosarjoissa. Vuoden (tai siis oikeastaan kymmenen kuukauden, koska kesällä en tanssitunneilla käynyt..) aikana edistystä on ehtinyt tapahtua ihan kivasti. Jopa sen verran, että sen itsekin jo huomaa. Toivottavasti edistystä tulee tapahtumaan tulevaisuudessakin samalla tahdilla.
   Olen aivan valtavan iloinen siitä, että aloitin tanssin taas uudelleen. Olen myös kiitollinen siitä, miten tanssikouluni opettajat jaksavat päivästä toiseen olla niin kärsivällisiä ja kannustavia. Heidän avullaan olen päässyt baletin maailmaan takaisin paremmin kuin olisin koskaan osannut kuvitella. Viime syksynä alkeistasolla sarjoja läpi rämpiessä olisin nauranat kuollakseni, jos joku olisi tullut kertomaan, että vuoden kuluttua tulen tanssimaan kärkitossuilla perus5-tunnilla! Enkä kyseisellä tunnille olisi koskaan päätynytkään ilman mahtavaa opettajaani, joka jaksaa panostaa jokaiseen oppilaaseen sadalla prosentilla.

Pohdin tuossa eilen illalla, kotiutuessani puoli kymmenen aikoihin viimeiseltä tanssitunnilta, että mihin ihmeeseen käytin kaiken vapaa-aikani silloin, kun en vielä tanssinut?! Enkä oikeastaan keksinyt vastausta kysymykseen.. Aika hauska juttu! Mutta nyt, kun hyvä balettivuosi on taas pitkästä aikaa takana, ei voi muuta kuin toivoa, että aluillaan oleva toinen vuosi olisi samanlainen. Tai jos vain on mahdollista, niin vieläkin parempi.

Kuinka vanhoja/nuoria teidän tanssiuranne ovat? :)

Kuvat google

4 kommenttia:

 1. Heippa! :)

  Mun hieno tanssiurani (hehhee) on myös kaksivaiheinen, kuten sulla. Aloitin ehkä 4-vuotiaana lastentanssista, kouluun mennessä käsittääkseni siirryin oikeille balettitunneille. Niitä jatkui lukion 1. luokan lopulle. En muista tarkkaan, milloin aloitin jazz-tunnit ja modernin (nykyäänhän se on nykytanssi kait), mutta yläasteella viimeistään se tais olla... Niitä jatkoin sitten lukion loppuun asti ja siitä vielä vuoden. Sitten oli edessä lähtö opiskelemaan ja tanssit jäi.

  Vuosi sitten elokuun lopulla suuntasin sen 14-15 vuoden tauon jälkeen ihanaisen balettitangon ääreen, enkä aio kyllä pitkään aikaan poistua! <3 Helmikuussa uskaltauduin taas kärkitossujenkin pariin, kun vuotta aiemmin murtunut nilkka alkoi olla tarpeeksi vahva. Nälkä kasvaa syödessä ja niin on myös mun tanssimisten kanssa. Koitin haalia kaikki meidän pikkukaupungista löytyvät sopivat balettitunnit ja käydä niillä tänä vuonna. Tarkoittaa tällä hetkellä 3-4 tuntia viikossa (kerralla 90-120 min.) ja voi kuinka tykkään :)

  Terkuin,
  iepukka

  VastaaPoista
 2. Hauskaa, että muitakin kaksivaiheisen tanssiuran omistavia tyyppejä on liikkellä! :)

  Mahtavaa, kun olet taas löytänyt uudelleen innostuksen balettiin. Olen huomannut, että hyvinkin useille käy juuri noin, että kun tiensä balettitangon äärelle ensimmäisen (tai toisen!) kerran löytää, niin se on sitten menoa:D. Mukava määrä treeniä sinullakin mahtuu viikkoon ja edistystä tapahtuu varmasti! Tosi ikävä juttu tuo murtunut nilkka, mutta onneksi se kuulostaa ainakin hyvin parantuneelta, jos kärjilläkin uskallat jo tehdä.

  Kiva, kun tulit jakamaan tanssiurasi. On mukavaa lueskella muidenkin baletista yhtä innostuneiden kirjoituksia. Ne motivoivat ja inspiroivat itseäkin. Paljon tsemppiä treeneihin! :)

  VastaaPoista
 3. Minä olen 13 vuotias tyttö ja harrastan balettia kahdeksatta vuotta. Se on minulle yksi maailman tärkeimmistä asioista. Baletti on rankkaa ja haastavaa, mutta joka kerta oppii uutta ja saa liikkeensä näyttämään kauniimmilta.

  VastaaPoista
 4. Moikka Anonyymi!

  Sä oletkin ehtinyt harrastaa balettia jo aika kauan. Tosi kiva juttu!:) Olen samaa mieltä, että baletti on kyllä rankka ja haastava laji, mutta siinä sen viehätys ehkä piileekin. Aina, kun huomaa oppineensa jonkun jutun paremmin, innostuu lisää.
  Kiva, kun olet eksynyt lueskelemaan blogiani ja laitoit kommenttia. Jos tulee mieleen postausideoita, niin otan ehdotuksia mielelläni vastaan:).

  VastaaPoista