maanantai 22. elokuuta 2011

Why do I dance?

Tämän blogin "nimikkopostauksen" luulin tekeväni ensimmäisenä, mutta enpä tehnyt. Ei siksi, että en olisi tiennyt miksi tanssin, vaan siksi että halusin koota ajatuksia, jotta tekstistä tulisi edes jollain tapaa jäsennelty. En oikeen vieläkään tiedä miten päin asian esittäsin ja varmasti sata asiaa jää kirjoituksesta pois, mutta ainakin olen yrittänyt. Sen, miksi tanssii, tietää sydämessään todella hyvin. Tämän tunteen pukeminen sanoiksi onkin sitten hankalampi homma!
1) Musiikin ja liikkeen yhdistäminen
Olen aina pitänyt musiikista ja harrastan pianon soittoa. Rakastan myös liikuntaa oikeastaan kaikessa muodossa. Kun viimein pääsin kokeilemaan taas balettia ja tanssia yleensä, olin aivan onnesta sekaisin. Tuntui aivan mahtavalta päästä yhdistämään musiikki ja liike näin upealla tavalla. Tuntui vain, että kaikki palaset loksahtivat kohdalleen.

2) Itsensä toteuttaminen
Kaikki varmasti haluavat toteuttaa itseään jollain tapaa ja tekevät sitä luultavasti huomaamattakin. Ennen toteutin itseäni lähinnä musiikin kautta ja teen sitä yhä edelleen mutta tanssiessani koen, että itsensä toteuttaminen on vielä kokonaisvaltaisempaa. Siinä saa antaa kaikkensa peliin ihan omana itsenään ja tehdä parhaansa.
              

3) Mahdollisuus haastaa itseään
Varsinkin baletissa koen jatkuvaa tarvetta kehittyä paremmaksi ja tehdä lujasti töitä kehitykseni eteen. Oikeastaan jokaiselle tunnille menen sillä mielellä, että tänään keskityn vielä paremmin ja teen sarjat paljon tehokkaammin kuin viimeksi. Jokainen tanssitunti on siis mahdollisuus haastaa itsensä ja tavoitella täydellisyyttä, vaikka en sitä koskaan tulisi tavoittamaan. Onhan minulla silti mahdollisuus luoda tavoitteita ja motivaatio yrittää tavoittaa ne.4) Oman jutun löytäminen
Olen viimeinkin löytänyt sen oman juttuni. Nykyään tanssi jollain tapaa määrittää identiteettiäni eli kertoo siitä kuka minä olen. Olen ylpeä siitä, että tanssin balettia, koska tunnen haluavani tehdä tätä ja antaa tähän aikaani. Kaverini joskus nauravat minulle, koska puhun aiheesta niin paljon, mutta en voi sille mitään! Ajatukset vain siirtyvät niin usein tanssiin ja siihen liittyviin asioihin. Tuntuu, että en ole enää niin irrallinen, vaan nyt minulla on asia, josta nautin suunnattomasti ja johon haluan panostaa.
5) Kuntoilu ja itsestään huolehtiminen
Okei, pitihän tämäkin tähän vielä lisätä. Eli tanssiminen pitää minut kunnossa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Tanssi saa minut liikkumaan niin tanssitunneilla kuin niiden ulkopuolella. Tanssimisen takia myös huolehdin itsestäni paremmin, koska haluan tehdä tätä mahdollisimman kauan. Vielä vanhanakin! Myös kaikkia tunteet voi upottaa tanssiin ja pitää niitä voimavaroina. Eli jos sattuu olemaan huono päivä, voi sen aina tanssia pois tai ainakin upottaa ajatukset tanssiin hetkeksi.Loppusanoina vielä sen verran, että pahoittelen jos kuvien sijoittelu ei ole kovin esteettistä ja jos tekstissä on jotain muutakin vähän vinksallaan (fonteissakin näkyy jotain ongelmaa olevan, auts). Bloggeri ei tänään halunnut tehdä kanssani oikeastaan minkäänlaista yhteistyötä ja tämä teksti on todellakin parin tunnin taistelun tulos!
Tarkoituksena olisi tässä pian kasata nilkkatreenipostaus (toivottavasti blogger tekee silloin kuvien lisäämisessä parempaa yhteistyötä kanssani..) ja päivittelen pian, mitä tanssirintamalla muuten kuuluu ja kuinka kärkitossujen metsästys on lähtenyt liikkeelle. Huomenna kuitenkin tanssitreenit pitkästä aikaa. Ihanaa!

Haluaisin vielä haastaa teitä kertomaan, että miksi te tanssitte.
Why do you dance?

Kuvat weheartit

2 kommenttia:

  1. Tekstisi oli suoraan ajatuksistani :)

    VastaaPoista
  2. Anniina luulenkin, että meitä tanssijoita taitaa yhdistää aikalailla samanlaiset ajatukset tanssimisesta! :)

    VastaaPoista