keskiviikko 24. elokuuta 2011

Tiistain baletti ja nykäri

Eiliset tanssitreenit olivat rankkoja. Baletissa opettaja vaati meiltä aivan täyttä tehoa koko 75minuutin ajan. Hyvä niin, mutta seuraavalla tunnillani eli nykärillä en meinannut enää löytää oikein energiaa mihinkään. Nykäriope vaati aivan samanlaista antautumista kuin balettiopekin ja puhti meinasi loppua kesken. Onneksi jaksoin vielä venytellä illalla, koska muuten tänään olisin ollut aika lailla paikat jumissa. Laitoin tämän energian puutteen kuitenkin vielä alkaneen syksyn piikkiin. Olenhan käynyt vasta neljällä tunnilla ja ne ovat olleet vaativampia kuin edellinen ryhmäni. Eilen balettiopettaja kehoitti minua aloittamaan perus4 ja mahdollisesti perus5 ryhmissä. Nelostasolle ajattelin tänään mennä (jännittää!), mutta vitosesta kieltäydyin kohteliaasti. Se kuulostaa jo liian haastavalta, koska olenhan tanssinut vasta reilun puoli vuotta!

Tunnit muuten olivat todella mukavia. Oli kiva, kun ehdin jo tutustua hieman ryhmän muhin tyttöihin. Pidän uudesta balettiopettajastani oikeastaa enemmän kuin edellisestä ja pidän myös siitä, että tunnilla tehdää aivan täysillä koko ajan. Opettaja korjaa virheitä herkästi ja huutelee kommentteja joka välissä. Toimii minulle, sillä haluan tietää mitä teen oikein tai väärin. Siitä en kuitenkaan pidä, että opettaja haluaa mahduttaa tuntiin aivan mielettömän paljon erilaisia sarjoja. Hän myös tuntuu tekevän sarjoihin pieniä muutoksia joka kerralle. Toisaalta se pitää oppilaat hereillä ja tarkkaavaisena. Teimme tunnilla tosi tehokkaita ihan perus tankojuttuja (niin paljon kaikkea, että en jaksa luetella niitä tähän!) Rakastan opettajan todella liikkuvia ja tanssillisia sarjoja, joihin on yhdistetty monta asiaa samaan sarjaan. Perus3-taso on minulle juuri sopiva. Eli en pitkästy tunnilla ja saan tehdä tosissani hommia koko tunnin ajan. Perus4 (ja varsinkin perus5) kuulostaa jo aika pelottavalta. Nuo tunnit tietäisivät lisää kärkitreeniäkin. Nelostasolle tarvitsisin kärkkärit jo heti, mutta eipä auta muuta kuin odotella tilausta rauhassa.

Nykytanssista pidän myös paljon, mutta en vieläkään oikein ota siitä selvää. Opettaja on mukava ja todella antautunut työlleen. Välillä on hieman hankala pysyä perässä, kun nykärin jutut ei millään tavalla ole entuudestaan tuttuja. Opettaja moittikin minua eilen liiallisista balettimaneereista, huh! :D Ehkä olikin korkea aika ottaa jo muitakin tunteja kuin balettia. Eilisessä tunnissa pänni hieman se, että opettajalla on tapana määrätä sarjoihin todella vaikeat käsien liikkeet. Ärsytti, kun en saanut jalkoja ja käsiä pelaamaan yhtä aikaa niinkuin piti! Harjoituksen puutetta sekin kai. Välillä jouduin tekemään jotkut sarjat niin, että en tehnyt käsillä mitään. Tuntui vähän nössöltä, mutta en olisi muuten pysynyt perässä. Alkeistaso olisi sittenkin ollut ehkä parempi. Mutta ehkä tästä vielä noustaan! ;)

Kuvat weheartit

2 kommenttia:

  1. Löysin sun blogin blogilistalta ja selasin kokonaan läpi! Kirjotat kivasti ja vaikka aihe on mulle täysin vieras, oli jotenkin kiehtovaa lukea siitä :) On hienoa että oot aloittanut uudelleen. Tsemppiä harjoituksiin! :) Ite oon aloittanut parin vuoden tauon jälkeen uudelleen taekwondon ja se on ihan parasta! Kaikkea hyvää sulle :)

    VastaaPoista
  2. Hei Inkku!
    Kiva, että löysit tiesi tänne blogiin. Tervetuloa vain lueskelemaan :). Mukava, että säkin oot löytänyt vanhan harrastuksesi uudelleen. Se tekee niin onnelliseksi, kun saa tehdä asioita mistä oikeasti nauttii. Kiitos paljon tsemppauksesta ja ihania treenejä sinullekin.
    Mukavia syksypäiviä! :)

    VastaaPoista