tiistai 23. elokuuta 2011

Kärkitossujen metsästystäNyt kärkitossuni ovat viimeinkin tilauksessa! Kokeilin useita kymmeniä pareja ja ainoatkaan eivät oikein sopineet kapealle jalalleni. Myyjä suositteli Blochin Triomphea, Serenadea ja Axista B pohjalla, mutta kaikki kolme mallia tuntuivat silti aivan liian leveiltä. Kahta viimeistä olisin voinut harkita, vaikka varpaat valuivat niissäkin aika pahasti kärkeen. Kaverini oli aiemmin ehdottanut kapealle jalalleni Blochin Suprimaa, mutta kyseistä tossua ei valitettavasti ollut kaupan varastoissa. Myyjä lupasi sitten tilata tossun minulle sovitettavaksi. Tilaukseen lähti siis tossu B:n lisäksi myös C-pohjalla, koska malli ilmeisesti on todella kapea. En tiedä milloin tossut saapuvat, mutta onneksi minulla on noin kolme viikkoa aikaa ennen kuin kärkitreeni aloitetaan. Toivottavasti olisivat nyt sopivat! Vähän jännittä, että tossu on pituudeltaan liian iso, koska myyjä suostui tilaamaan tossut vain koossa 6 (eli noin 40!). Tavallisesti käytän kyllä 38 ja 39 kokoisia kenkiä, mutta en koskaan 40 kokoista. Valintaa kauppias perusteli tossun kapealla kärjellä. Eli jos koko olisi liian pieni, tossu ei välttämättä mahtuisi kapeuden takia ollenkaan jalkaan. En tiedä pitääkö sitten paikkaansa vai ei. Vaikka tossuja en vielä käsiini saanutkaan, ostin jo valmiiksi Blochin satiini- ja kuminauha. Myös pehmusteen (pointe cushion) lähtivät mukaan ja Blochin nekin.    
  Tanssitunneista vielä sen verran, että minulle annettiin tämän hetkisen viiden tunnin lisäksi mahdollisuus alkaa käymään vielä kolmella "ylimääräisellä" balettitunnilla. Yhteensä se tekisi siis kahdeksan tuntia viikossa. Lisäksi viime vuonna käymäni afro, jota en tänä vuonna tanssilukkariini ottanut, on alkanut taas kiinnostamaan. Siis yhdeksän tuntia viikossa. Olisiko vähän liikaa, kun kouluakin pitäisi jossain välissä käydä ;D. Mitäs sanotte? Viikkoni näyttäisi silloin tältä:

Ma: Baletti 60min Ti: Baletti 75min, Nykäri 75min Ke: vapaa To: vapaa Pe: (afro), Jazz 60min, Baletti 60min, Baletti 75min La: baletti 60min, baletti 75min

Harkitsen nyt vielä näitä! :)

Tänään perus3-tason balettitunti ja nykäri. Jihuu!

Kuva weheartit

4 kommenttia:

 1. Kyllähän tuo määrä kieltämättä aika rankalta kuulostaa! Tosin jos pystyt käymään koulua kaiken tanssin keskellä, niin mikäpä estäisi? (:

  VastaaPoista
 2. Luin juuri tanssiopistomme sivuilta, että enintään 8 tuntia tanssia viikossa on suositeltu määrä. Enpä taida uskaltaa sitä ylittää. Kai sitä kouluakin on sitten käytävä, vaikka ei nyt niin aina huvittaisi.. ;)

  VastaaPoista
 3. Auttamattoman myöhässä tämä kommentti, mutta oletko koskaan kokeillut lampaanvillaa kärkkäreihin? Mä kärvistelin pitkään Gaynoreiden kanssa, koska jalka valui boksiin ja isovarpaaseen tuli kamala paine. Marssin Oulun Silkkirumpuun ja siellä tukkivat lampaanvillaa tossujen vampin ulkoreunaan, eli siis viemään tyhjää tilaa sieltä pikkuvarpaan puolelta. Se auttoi ihan mielettömästi, ja kun villaa laittaa vielä ukkovarpaan alle, niin en tartte enää mitään muita suojia (paitsi parit Gaynoreiden omat pehmusteet)!

  VastaaPoista
 4. Moikka! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan :).Mutta enpä ole kokeillut! Pitääpä ehdottomasti kokeilla, sillä nyt tossut lojuu käyttämättömänä tuolla kaapin perällä. Olisi mukava saada ne käyttöön.

  Kiitti vinkistä! :)

  VastaaPoista