keskiviikko 17. elokuuta 2011

Balettia, nykytanssia ja kärkitossut!


Syksyn ensimmäiset tanssitunnit on nyt korkattu. Ihana fiilis! Molemmat tunnit olivat kyllä koko kesän mittaisen odotuksen arvoisia. Aloitin syksyn siis baletilla ja nykytanssilla. Baletissa uusia asioita olivat taso, ryhmä ja opettaja. Nykytanssissa taas koko tanssilaji. Kerron nyt molemmista tunneista hieman!

Olin tänään siis ensimmäistä kertaa uuden opettajan tunnilla ja pakko on myöntää, että minua jännitti aika paljon ennen tuntia. En oikein tiennyt, mitä odottaa. Aivan turhaan kylläkin jännitin, koska pärjäsin ihan hyvin. Opettajakin oli todella mukava ja kannustava. Opetustyyli on ehkä hieman erilainen verrattuna aikaisempien opettajieni tyyleihin, mutta eipä sillä väliä. Tanssimme esimerkiksi alkulämmittelyksi irlantilaista tanssia. Hauskaa! On vain avartavaa, kun opettajat painottavat eri asioita tunneillaan ja antavat korjauksia eri jutuista. Muut ryhmäläiset ovat hieman minua nuorempia, mutta sekään ei oikeastaan haittaa mitään. Pian alkavasta kärkitossutreenistä, olen aivan valtavan innoissani. Sovimme siis, että kaikki saisivat hankittua tossunsa viiden viikon aikana eli reilun kuukauden päästä pääsen aloittamaan harjoittelun kärkitossuilla. En vieläkään voi uskoa sitä todeksi! Opettaja kehotti menemään sovittelemaan tossuja mahdollisimman pian, joten päätin mennä tossukauppaan jo huomenna.

Niin ja sitten se nykytanssi. Jotenkin aivan säikähdin sitä, miten ensimmäisestä tunnista lähtien vaadittiin kovaa antautumista ja energiatasoa. Esimerkiksi alkulämmittelynä pyörimme lattialla ensin aivan pieninä palloina ja sitten avasimme kädet ja jalat niin pitkälle kattoa kohti kun vain saimme. Mahtavaa päästä kokeilemaan aivan uudenlaista puolta tanssista. Uskon, että itselläni vie hieman aikaa ennen kuin osaan heittäytyä täysin mukaan tunneilla vaadittaviin juttuihin. Toisaalta heittäytymistäkin oppii sitten ajan kanssa. Tunti ei lähtenytkään aivan alkeista, kuten tunnille ilmoittautuessani olin luullut. Mutta oikeastaan sekään ei haitannut menoa. Monet tekniikka-asiat olivatkin tuttuja jo baletista.

Tällä viikolla olisi ollut vielä kaksi tuntia balettia ja jazztanssia luvassa, mutta en pääse ainoallekaan loppuviikon tunnille. Harmillista!

Mutta nyt on pakko mennä nukkumaan. Väsynyt, mutta onnellinen balleriina kuittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti