maanantai 29. elokuuta 2011

AamutunnillaHerätyskello herättää lauantai aamuna kello 9.45. Nousen heti ylös, koska muuten myöhästyisin. Lihakset ovat kankeat edellisen päivän treeneistä ja liian vähäisestä venyttelystä. Menen keittiöön ja yritän etsiä jotain syötävää, joka ei saa aikaan huonoa oloa, mutta josta saa tarpeeksi energiaa. Päädyn jugurttiin ja mehukeittoon. Syömisen jälkeen teen nutturan ja yritän siistiytyä inhimillisen näköiseksi. Puen päälleni trikoot ja balettipuvun sekä siihen päälle hupparin ja collegehousut. Täytän juomapullon ja tarkistan löytyykö treenikassista kaikki tarvittavat tavarat. Heitän kassiin vielä balettipuvun päälle puettavan harjoitushameen ja hetken mielijohteesta myös shortsit, koska en osaa päättää mitä ottaisin mukaan. Etsin vielä löysän paidan ja säärystimet lämmittelyä varten ja tungen nekin kassiin. Kello on puoli yksitoista, kun astun ulos ovesta.

Aamupäivisin lauantaina jopa keskustassa on aika hiljaista paria kävelyllä olevaa pariskuntaa lukuunottamatta. Lähden kävelemään tanssiopiston suuntaan. Katson kelloa puolessa välissä ja ja huomaan ehtiväni aivan hyvin. Noin viidentoista minuutin kävelymatkan jälkeen olen opistolla. Menen sisälle, jätän kengät eteiseen ja astun pukuhuoneeseen, jossa joku imuroi. Moikkailen pukuhuoneeseen tulevia tuttuja. Aamuisin ja päivisin pukuhuoneessa on aika hiljaista. Kaikki ovat jotenkin uneliaita vielä. Suurin osa tanssikavereista näyttää käyttävän tällä tunnilla hameen sijasta shortseja, joten ryhmäpaineen alaisena valitsen itsekin shortsit kassista. Etsimme kavereiden kanssa tyhjän salin, jossa voimme alkaa lämmittelemään. Laitan tossut ja säärystimet ja menen tangolle. Lämmittelen hieman laiskasti, sillä tiedän opettajan ottavan tunnin alkuun vielä yhteisiä alkulämmittelyitä. Kello alkaa näyttää yhtätoista ja siirrymme oikeaan saliin, johon opettaja pian saapuukin ja tervehtii meitä. Hän laittaa musiikin kuulumaan ja salin valtaa rauhallinen pianomusiikki. Opettaja taputtaa käsiiän merkiksi siitä, että kaikkien on siirryttävä tangon ääreen. Itse valitsen vakiopaikkani, joka on suhteellisen keskellä (hyvä luntata sarjoja muilta, jos itse ei muista;). Yritän salata haukotukseni opettajalta. Aloitamme helpolla plie-sarjalla ja mokailen siinä. Lopputunti meneekin kevyesti, sillä olen tason alemmalla tunnilla kuin yleensä. Tunti loppuu ja muut tanssijat lähtevät salista. Itse jään vielä toiselle tunnille, joka alkaa heti edellisen tunnin perään samassa salissa.

Teemme samat alkulämmittelyt uudelleen. Minulla on jo lämmin edellisen tunnin jäljiltä. Ilma on tunkkainen, koska salin ilmastointi pelaa surkeasti. Tankosarjat ovat huomattavasti haastavampia kuin edellisellä tunnilla, mutta pärjään niissä kohtalaisesti. Opettaja kommentoi heikkoja nilkkojani ja kehottaa vahvistamaan niitä lisää. Teemme paljon hyppyjä ja vielä enemmän piruetti-treeniä. Opettaja huutaa ohjeita turhautuneena ja taputtaa käsiään tahdiksi. Kaikki ovat väsyneitä ja aivan hikisiä, mutta keskittyneitä työskentelemään sekä oppimaan. Saan piruettini pyörimään hyvin, mutta korjauksia tulee monesta muusta asiasta kuten katseen suuntaamisesta ja käsien asennosta.  Tunti loppuu. Jalat ovat aivan väsyneet ja hapoilla. Vaihdan pukuhuoneessa pikaisesti vaatteet ja sanon heihei kavereilleni. Laitan kengät jalkaani ja astun ulos ovesta. Aurinko paistaa ihanasti. Hymyilen, vaikka lihakset tuntuvat kipeiltä. Aina treenien jälkeen tunnen olevani jotenkin enemmän elossa. 

Kuva weheartit

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti