keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Huonomuistisen balleriinan paras kaveriMinulla on tapana baletin jälkeen kertailla mielessäni tunnin sarjoja. Varsinkin sarjojen ollessa uusia tai erityisen haastavia, teen niitä kotona peilin edessä ja kertailen samalla balettiranskaa. Joskus itse liikkeet tai niiden nimet eivät tahdo jäädä mitenkään päähän ja joudun tarkistamaan niitä milloin mistäkin. Netistä löytää hyviä sivuja baletin tekniikasta, mutta niitäkin vielä paremmaksi olen kokenut löytämäni opuksen Piruetti baletin perusteet. Kirjassa esitellään hyvinkin perusteellisesti ja asintuntevasti baletin tekniikkaa. Kuvitus on mielestäni myös hyvin onnistunutta ja havainnollistavaa. Kirjan mainitaan sopivan erityisesti aikuisille aloittajille (eli siis myös minulle myöhemmin teini-iässä uudelleen aloittaneelle), mutta toisaalta sen kerrotaan sopivan myös pidempäänkin tanssineille. Miksipä ei? Kaikkihan joskus saattavat unohtaa jotain baletin tekniikkaan liittyen. Nettikaupoista etsiskelin hintoja, joilla kirja tällä hetkellä irtoaisi ja hintahaarukka oli vaihteleva kolmestakympistä alaspäin. Itse ostin opuksen muistaakseni Suomalaisesta kirjakaupasta reilulla kymmenellä eurolla ja pakko myöntää, että kirja on ollut jokaisen euron arvoinen! Muistinvirkistämisen lisäksi kirja on toiminut myös hyvänä iltalukemisena. Vaikka baletin tekniikan lueskelu on jo todella kiehtovaa, kirjasta löytyy lisäksi myös esimerkiksi baletin historiasta ja tanssijan kehonhuollosta kertovia kappaleita. Ihmeen paljon asiaa on siis saatu pakattua suhteellisen pieneen pakettiin.


Kirjan on kirjoittanut Sandra Noll Hammond
Kirjan kannen kuvan nappasin Googlen kuvahausta

3 kommenttia:

 1. kiva blogi sulla :) itsekin haluisin ton kirjan, kun niin moni sitä kehuu. Ja oon vasta jonku aikaa harrastanu balettia,niin ois paljon hyötyäki.

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon minde! Siistiä, että säkin oot löytäny baletin. Se on kyllä kiehtova (ja koukuttava!) laji.
  Tuosta kirjasta on tosiaan ollut paljon hyötyä, joten suosittelen lämpimästi sen hankkimista muillekin. Kannattaa kurkata kirjakauppojen alennuskoreihin jos sen sieltä halvalla bongaisi:)

  VastaaPoista
 3. Kävin tänään lainaamassa kyseisen kirjan kirjastosta ja taitaa se jo tänään päätyäkin iltalukemiseksi :)

  VastaaPoista